Lijiang, Dali, XingPing, Hong Kong - Reisverslag uit Xingping, China van hildeenmaykel reis - WaarBenJij.nu Lijiang, Dali, XingPing, Hong Kong - Reisverslag uit Xingping, China van hildeenmaykel reis - WaarBenJij.nu

Lijiang, Dali, XingPing, Hong Kong

Blijf op de hoogte en volg hildeenmaykel

13 September 2012 | China, Xingping

Nihao, dat betekent, Hallo! en dat is eigenlijk nog steeds na een maand China het enigste woordje wat we kennen. En als we wat proberen te zeggen dan worden we meteen zuchtend gecorrigeerd, dus we laten het hier lekker bij ! Het avontuurtje China zit er helaas al weer bijna op, onze laatste bestemming is Hong Kong en dan vliegen we door daar Kathmandu, Nepal.
Maar een avontuurtje was het zeker ! Het land is enorm verrassend en iedere stad heeft weer zijn eigen charmes, mensen en gewoontes. Werkelijk waar een land die we niet hadden willen missen, maar waar we nu toch wel stiekem een beetje blij zijn om het weer te verlaten.
We gaan even verder waar we gebleven waren en dat was in Lijiang. Daar overnachten we in een super leuk hostel, Mama Naxi ! De eigenares ( mama herself ) is een lief oud vrouwtje die iedere dag voor de gasten kookt en heerlijke “Familie Dinners” maakt. We waren natuurlijk erg benieuwd naar zo’n Familie Dinner en gelukkig dat we zo nieuwsgierig waren want het was heerlijk! Bij zo’n avond gaan er gewoon een aantal gasten aan tafel zitten ( die zich ervoor hebben aangemeld ) en dan maakt ze verschillende Chinese gerechtjes waar je van alles wat kan proeven ! Eigenlijk een soort tapas, met vreemde mensen maar erg gezellig !
De volgende dag gingen we de “Tiger Leaping Gore” lopen. Dat was echt prachtig mooi maar we hadden het erg onderschat. Het is op dag 1 al een hele klim omhoog, met een rugzak op je rug waar je dus de slaapspullen voor 2 nachten in bewaard en natuurlijk veel water om onderweg te drinken. Vervolgens moet je honderden meters omhoog klimmen en met 32 graden en volle zon is dat behoorlijk pittig. Uiteindelijk helpt de omgeving je wel op weg, want het uitzicht was het bloed, zweet en tranen zeker meer dan waard. Na een flinke klim van 7 UUR!! kwamen we eindelijk aan in het Hostel. Erg mooi gelegen, boven in de bergen op 2400M hoog waar je uitkijkt over de rivier en de enorme gebergtes. Je hebt een prachtig uitzicht vanuit je kamertje en dan kun je alleen maar hopen dat dag 2 bergafwaarts is !
Na Lijiang vertrokken we naar Dali. Een klein charmant plaatsje tussen de bergen en naast een groot meer. We overnachten in een leuk Hostel en de eerste dag eten we gezellig mee met hun zelfgemaakte HOTPOT ! ( Een soort fondue van water en kruiden waar je vlees en groentes in bereid ) FOUT !! We zijn beide extreem aan de spetters en kunnen vervolgens een week lang in het charmante Dali blijven ! Reizen was gewoonweg onmogelijk, want met spetters wil je echt niet in een trein zitten. We hebben dan ook helaas niet zo veel te vertellen over het gezellige plaatsje Dali, alleen hoe de binnenkant van onze badkamer eruit heeft gezien. Vervolgens kwam er ook nog een verstandskies om de hoek kijken die me slapeloze nachten had bezorgd, kortom. Dali = niet leuk !
30 diarreeremmers, 10 ORSjes, 12 Bouillonnetjes en 1 prik in de bil later konden we eindelijk een bus boeken om naar de volgende bestemming te reizen ! Weg uit Dali, weg van de inmiddels erg vertrouwde wcpot, op naar een spetterloos Xingping !
Wederom zitten we weer in onze geliefde trein en dit keer maar liefst 24 uur lang. Het uitzicht vanuit de trein is prachtig, hij brengt ons door het bergachtige China met grote rivieren, boerderijen, rijstvelden en watervallen. Het is ook gezellig druk in de trein en het Chi Cha Cho Chong klinkt ons dan ook 24 uur luidruchtig in de oren. Om de 5 min komt er ook een man met een karretje langs die iets door het lawaai heen probeert te schreeuwen om zo zijn fruitjes en nootjes te verkopen. Ja ! Doe ons maar een paar bananen. Het lijkt alsof zijn dag niet meer stuk kan en geeft ons de bananen. ( Alsof hij nog nooit van zijn leven iets had verkocht ) Vervolgens komt hij nog zo’n 20 keer langsrijden en maakt een stop bij ons of we toch ook niet nog een paar appeltjes, nootjes of pinda’s lusten?
We zijn goed voorbereid op deze reis en hebben ons bakje noedels meegenomen, zoals alle andere chinezen dat doen! Gewoon een beetje kokend water en roeren maar en je hebt een heerlijke maaltijd! Eigenlijk gewoon een soort Uno Noedels, alleen dan in een grote maaltijdbak.
Rond half 6 begint dan ook iedereen aan zijn maaltijd en is het geslurp, gesmak en geboer is tot in Beijing te horen. Smakelijk eten allemaal !
Aangekomen op de volgende locatie moeten we nog een bus pakken die ons vervolgens naar Xingping brengt. We zien dat de bus ons de stad uit rijd en over een hobbelig zandpad meer de gebergtes in brengt. En daar tussen de gebergtes ligt het mooie kleine vissersdorpje Xingping.
Zodra de bus de bushalte bereikt zien we tientallen vrouwen gekleed in roze shirts onze kant op rennen, help !! BAMBOEE BAMBOEE !! Roepen ze allemaal tegelijk. Geen flauw idee wat ze willen verkopen maar we lopen snel door. Terwijl we dichter bij ons Hostel komen springen er wederom uit alle hoeken vrouwtjes met mapjes en roepen BAMBOEE BAMBOEE !! No ! Zeggen we en lopen weer verder terwijl we vervolgens een tijdje achtervolgd worden. De toerist met backpack is waarschijnlijk voor hun brood op de plank en ze geven niet snel op. Je zou waarschijnlijk hetzelfde doen. Uiteindelijk komen we erachter dat ze met BAMBOE een bamboe bootje bedoelen waarmee je over de rivier naar een plaatsje kunt varen en terug. Dat is zeker iets wat we nog willen doen en ergens hebben we het idee dat het niet zo moeilijk is om aan een bootje te komen. Je springt gewoon je hostel uit en dan komen er al weer een paar aanrennen, Bamboee!!
We hebben een erg mooie kamer met walk in shower in de slaapkamer ! Erg gaaf! Het uitzicht vanuit het kamertje is wederom ook weer prachtig mooi, je kijkt uit over de gebergtes en de rivier waar de honderden bamboe bootjes liggen. Voor ieder bootje 1 vrouwtje?? Ag vandaar !
We besluiten om het gebied te verkennen op de fiets. Voor €2,50 hebben we de hele dag 2 fietsen tot onze beschikking en fietsen zo langs de rivier, de boerderijtjes en de enorme rijstvelden. Je kijkt je ogen uit onderweg, na een tijdje steken we de rivier over en fietsen via een andere route terug. FOUT! Vervolgens moeten we 3 kwartier met ons fietsje door een modderweg fietsen en komen we vervolgens helemaal onder de klei terug aan in het hostel. Bedankt voor de fiets ! Ik zou hem alleen wel even wassen.. Ze kijken er een keer naar, maar het is geen probleem. Ah, er zijn wel meer mensen verkeerd terug gefietst.
Tegen de avond zijn we de berg op geklommen, via een trap ga je 200 meter omhoog langs de berg om vervolgens beloond te worden met een van de mooiste zonsondergangen van China.
Aangezien het net even had geregend was de klim behoorlijk glibberig en doodeng! Mayk had er niet zo’n moeite mee maar ik heb heel wat afgevloekt daar op de berg, eng dat het was ! Als je hoogtevrees hebt moet je dus geen bergjes gaan beklimmen hier in China, want de veiligheidsregels zijn hier niet zo nauw. Je mag je ook vasthouden aan een stok die ze met touwtjes hebben vast gebonden, god weet hoe oud de touwtjes al zijn? Maar niet zeuren, we zijn ook op reis gegaan om angsten te overwinnen.
Uiteindelijk ben je na 45min klimmen boven, helemaal onder het zweet en buiten adem maar als je dan om je heen kijkt wordt je echt betoverd door het uitzicht en vergeet je even dat je heel dat eind ook nog naar beneden moet, zonder daglicht !
We zitten nu nog 3 dagen in Xingping en dan zullen we een nachtbus nemen naar Hong Kong. We zijn erg benieuwd naar de Big City ! We hebben al heel veel tip en tricks gekrergen van onze vrienden, Remco en Yuki, die al meerdere malen in Hong Kong zijn geweest.
Maar het heeft al een voordeel, ze spreken daar allemaal Engels dus we kunnen onszelf verstaanbaar maken, mochten we verdwalen…
De 19e vliegen we vanaf Hongkong naar Kathmandu ! En dan zal het niet lang meer duren voordat Papa en Maud aankomen in het mooie Nepal en zullen we de reis met hun gezelschap voorzetten.
Heel veel Liefs en groetjes uit ons laatste stukje China.
H&M

• 13 September 2012 - 09:51

Melanie:

Hi lieverds,

Wat een verhaal weer zeg! :-) Blij te horen dat jullie het zo fijn hebben samen!
    Ik kijk nu alweer uit naar het volgende verhaal!!!

Have fun en een hele dikke kus van mij!

Melanie

• 13 September 2012 - 10:08

Femmie:

Tuti's!!!

Terwijl ik me afgelopen dagen bezig heb gehouden met het volgen van debatten, tot vannacht de verkiezingen heb zitten kijken en momenteel al uren het nieuws beluister.. Daarmaast voor mijn gevoel de laatste tijd alleen maar de hoofden van rutte, roemer, samsom en wilders heb gezien ; fietsen jullie door de modder, de rijstvelden, klimmen jullie tot meer dan 2 km hoogte, zien jullie duizenden tjaina's en bamboes, wc potten en treinen met een gigantisch uitzicht!

Verschil moet er zijn natuurlijk..

Ik vind de verhalen die jullie vertellen altijd weer te leuk om te lezen!
    Merk zelfs dat ik er stiekem elke keer weer naar uit kijk om jullie nieuwe ervaringen op mijn scherm te zien:)
    Tijdens het lezen, voor ik de foto's bekijk, stel ik me dan met mijn creeatieve fantasie zelf een beeld voor in mijn hoofd, hoe zou het eruit zien? Dat vrouwtje wat een heel diner in elkaar flanst. Ik zie jullie dan al zitten in kleermakerszit op een gebreid rood kleedje, Maikel heel de tijd in een deuk met al die mensen en Hillie denkt, oh dat is een mooi recept om straks thuis eens te proberen.. Of jullie klimtocht met dat mooie uitzicht, of de volle treinen en dat zielige mannetje zonder tanden wat hoopt een fortuin te verdienen aan jullie met zijn bananen, of jullie wc avonturen, oh nee daar heb ik geen beeld bij gelukkig..;)

Maar nu op naar Nepal, dat schijnt zo mooi en kleurrijk te zijn. Veel leuke vlaggetjes en lieve kleine mensjes in de bergen. Hoe hoog gaan jullie daar eigenlijk? Dat lees ik trouwens vast in het volgende reisverslagje!

Geniet van Nepal en bereid je voor op veel douches in de open lucht met alleen maar koud water ;) oh ja, zorg dat je daar niet aan de spetters raakt, het schijnt dat de toiletten namelijk honderd meter verder ligt dan je slaapplek..

Hele dikke kus en veel liefs, hoop jullie snel weer te spreken en te zien op Skype!!

• 13 September 2012 - 16:02

Ester:

Lieverds!!

Ahhh wat een geweldig verhaal weer, fijn om elke keer weer op de hoogte te worden gehouden van wat jullie daar allemaal meemaken en zien. Iets minder fijn is het besef dat mn eigen leventje wat dat betreft vrij saai is, haha en de enorme jaloezie is ook niet zo prettig ;-)
    Nah ja, de jaloezie van jullie wc verhalen is dan weer totaal niet aanwezig, mijn god,...dat zou ik niet eens overleven! haha.

Ik had natuurlijk al wel wat verhalen gehoord, maar als je ze hier uitgebreid leest en dan ook nog eens die geweldig mooie foto's erbij ziet, dan is het toch wel extra indrukwekkend wat jullie daar allemaal meemaken! Leuk dat wij ook nog even op de foto staan haha, nah jah..zie alleen Erik zn hoofd eigenlijk, maar toch ..ik was er ook bij! Maakt mijn dag elke keer toch wel goed als ik je/jullie weer heb gesproken/gezien. Voor mijn gevoel ben ik er dan toch stiekem een beetje bij!

Ben heel benieuwd hoe HongKong gaat zijn, weer even totaal wat anders dan waar je nu bent geweest waarschijnlijk. En waarschijnlijk kun je dan ook sushi gaan eten ipv die noodels! Maar gelukkig heb je al een Big Mac kunnen bemachtigen daar.

Zoals elke keer: Geniet ervan! De tijd gaat stiekem zo snel, voor je het weet is het augustus en zitten we samen weer lekker sushi of bigmac's te eten. Dus geniet nog maar even van die noodels, wc bezoeken, bergen, mooie vissersdorpjes, 24 uur treinen, rijstvelden etc...want voor je het weet is ook jullie leventje weer zo saai als het mijne haha.

Tot snel schatten!

Hele dikke Kus
    BFF ;-)

• 13 September 2012 - 19:11

Paultje:

Wederom in 3 woorden ge-wel-dig :D

• 14 September 2012 - 16:52

Johan En Inge:

he jullie verhaal is weer een genot om te lezen ook de fotos zijn prachtig vinden het fijn dat het goed gaat en dat wij jullie op de skype kunnen zien veel liefs moeke en poelie