Bollywood Star
Blijf op de hoogte en volg hildeenmaykel
26 November 2012 | India, Kochi
Tilburger Maykel van Berkel belandt tijdens reis in Bollywoodfilm.
COCHIN - Low-budget op wereldreis en toch terechtkomen in een Indiaas vijfsterrenhotel. Hoe je dat doet? Nou gewoon gevraagd worden voor een rol in een Bollywoodfilm. Het overkwam de 29-jarige Tilburger Maykel van Berkel.
Samen met zijn Tilburgse vriendin Hilde van Opheusden reist hij al enkele maanden door Azië en dan vooral van hostel naar hostel.
Een grap?
Struinend door de straten van het Indiase Cochin kwam er opeens een jongen op hen af die vroeg of Maykel in een film zou willen spelen. "Eerst dachten we dat het een grap was en hij ons voor de gek hield, maar vervolgens stond er om tien uur s ochtends een taxi klaar bij het hostel om ons op te halen."
Die bracht het stel naar een super-de-luxe vijfsterrenhotel, waar ze meteen getrakteerd werden op een uitgebreid ontbijt en chai (Indiase thee).
'Hilarisch'
Het relaxen voor Maykel was van korte duur. Na zijn maten te hebben gemeten, kreeg hij kleding. "Niet bepaald de mooiste combinatie. Een paarse blouse en een caramelbruine broek, we vonden het hilarisch", zo vertelt Hilde.
Na een bezoekje aan de make-up moest hij in een soort loungebar gaan zitten met een laptop en een glaasje met iets wat op whiskey leek. Helaas was het een mix van water en cola. "De smaak viel erg tegen", aldus Maykel.
'Moet je gezien hebben'
En toen begon het echte werk. De Tilburger kreeg nog tekst ook en speelde samen met een Indiase acteur vervolgens het volgende gesprek:
De acteur zei: Do you know my daughter? She had an eye cornea transplantation.'
Maykel: 'Oh really, an eye cornea transplantation, is it successful?'
De man: 'We will know it by tomorrow.'
Maykel: 'I hope she will be okay.'
"Zoals je begrijpt moet je de film gezien hebben om dit gesprek te snappen", zo zegt Maykel. Daarna mocht het stel genieten van het zwembad in het hotel en kregen ze eten en bier. Maar het werk was nog niet voorbij. De Tilburger moest nog een scène spelen, waarin hij in een discotheek danste met een tiental anderen en tijdens die scène kwam de ster van de film binnenlopen: Meera Yasmin, een gevestigde naam in Bollywood.
2000 roepies op zak
Met 2000 roepies op zak en een volle maag was het Bollywood avontuur voorbij en werden ze weer netjes afgezet bij het hostel waar ze de dag begonnen. Wanneer de film getiteld 'Ms. Lekha Tharoor Kanunnathu' op het Indiase grote doek verschijnt, is nog onduidelijk.
26 November 2012 - 14:55
Debbie:
Gaaf hoor!
Mazzelaars.
xxx -
26 November 2012 - 14:56
Erik:
LOL
Ik had het al op omroep brabant gezien, en gedeeld op FB.
Maar hoe komt dit op Omroep Brabant terecht? :-)
xxx -
26 November 2012 - 15:06
Marij De Rooij:
Lieve 2tjes
Wat lachen met jullie zeg.wat had ik toch stiekem om de hoek willen kijken.
Jullie maken keer op keer wat mee zeg.die wereldreis van jullie is zeker niet
Saai te noemen.
Maykel ik had je wel graag in de bios willen zien.
Maar ja,India is me toch te ver.
Groetekes van mij de Brabander in Amersfoort -
26 November 2012 - 16:10
Hildeenmaykel Op Reis:
Met dank aan Mathijs Pennings ! :) -
26 November 2012 - 16:11
Ton Brevet:
schitterend van jullie ben trots op jullie dat je zoveel meemaakt en dat alles goed verloopt ga zo lekker verder en nog heel veel plezier en wij horen nog van jullie..heeeeel veeeeel groetjes van oompie en tante tonny...doeiiiiiiiiiiixxxxxxxxx -
28 November 2012 - 17:47
Johan En Inge:
ik heb het altijd al geweten dat je een filmster bent ha ha wij zijn apen trots op jou en ook natuurlijk op hilie heel veel liefs moeke en poelie -
29 November 2012 - 03:53
Femmie:
Hahaa ik had het natuurlijk al op Facebook gezien maar nog niet de uitgebreide versie!
Heel grappig:) meteen aan het bedenken hoeveel 2000 roepies is.
Hebben jullie ook gevraagd waarom juist Mayk hiervoor werd gevraagd? Alleen vanwege zijn onweerstaanbare verschijning;)?
Superleuk dat jullie dit even mee mochten maken!
Xxx -
10 December 2012 - 19:19